7kh6096bg744xo1wtoixsbq7p80ca3
Skip to main content

Livemusik og lokalt samarbejde

Siden 2019 har Aabenraa Live haft til formål at styrke det rytmiske musikliv i Aabenraa Kommune. I sig selv er Aabenraa Live et matrikelløst spillested, der fungerer som en paraplyorganisation. Vi afholder 90 koncerter årligt i samarbejde med en række lokale koncert- og spillesteder  om både små intime koncerter og større koncertbegivenheder.

NygadeHuset

NygadeHuset er et kulturhus for borgere og gæster i Aabenraa og omegn, hvor der foregår en masse forskellige aktiviteter. Koncerterne i NygadeHuset arrangeres af Aabenraa Live.

Gazzværket

Gazzværket er mere end blot en natklub. Sønderjyllands næststørste diskotek er også et af de mest centrale koncertsteder i Aabenraa. Her kan man opleve et bredt musikalsk program. 

Sønderjyllandshallen

Musik- og Teaterhuset Sønderjyllandshallen har en bred profil og favner både om kulturelle aktiviteter såvel som møder- og kongresser, publikumsudstillinger og meget mere.

Arena Aabenraa

Arena Aabenraa er hjertet og centrum i Aktiv Campus Aabenraa, der forbinder både skolerne og byens øvrige aktivitetstilbud. Den nye dobbelthal har plads til 3000 tilskuere. 

Stampenborg

Stampenborg ligger i et smukt kuperet område omgivet af skov, marker og fritgående dyr. Her afvikles både private og offentlige arrangementer med fokus på kvalitet, livsglæde og personlighed.

Ensted Folk, Rock & Viseforening

Ensted Folk- Rock- & Viseforening er en lokal musikarrangør, der booker koncerter ind i alt fra Rise Kirke til Løjt Forsamlingshus.

Damms Gård

Damms Gård i Felsted er et af Aabenraa kommunes medborgerhuse. Her afholdes hvert år en række koncerter af en gruppe lokale ildsjæle.

Sct. Jørgens Kirke

‘Æ Lille Kirk’, som de fleste kalder den, er en hyggelig lille kirke på toppen af kirkebakken i Aabenraa. I tillæg til de kirkelige aktiviteter afholdes også koncerter, der passer ind i kirkens rum og akustik.

Galleri, Kunst elsker Aabenraa

Foreningen, Kunst elsker Aabenraa, driver et lille galleri i helt unikke lokaler på Skolevej 11, i Aabenraa. Her er alle velkommen til at udforske de gratis udstillinger 

Formål, støtte og projekter

Om organisationen Aabenraa Live

Hos Aabenraa Live arbejder vi for at styrke det rytmiske musikliv for derigennem at:

  1. Brande Aabenraa Kommune som attraktiv for tilflyttere
  2. Skabe bedre trivsel for borgerne gennem musikalske oplevelser
  3. Udvikle og understøtte talenterne for at styrke en positiv fremtid

Vi fungerer som et matrikelløst spillested, der arrangerer og samarbejder omkring koncerter i hele kommunen. Vi har et stort hold af fantastiske samarbejdspartnere, hvor vi sammen arbejder for at lave unikke og mindeværdige musikoplevelser for alle aldre.

Vores mission er at styrke musikmiljøet og præsentere musikalske liveoplevelser i hele kommunen. Der lægges vægt på værdier som fællesskab, kant og bredde, når vi koordinerer, arrangerer og udvikler koncerter. Det betyder, at Aabenraa Live har fokus på både liveoplevelser til den smalle og den brede målgruppe.

Vi elsker god musik og vi elsker den endnu højere, når den er live!

Netværk- og genrespillested under Statens Kunstfond

I perioden 2022-2024 er Aabenraa Live udnævnt som netværk- og genrespillested under Statens Kunstfond, for bl.a. at sprede koncerterne bredere ud i hele kommunen, udvikle publikumsgrupper og ikke mindst skabe gode samarbejder på tværs af aktører og bygrænser.

Vi modtager årligt et statsligt tilskud som netværk- og genrespillested og tror på, at det lokale spillested ikke nødvendigvis er en bygning, men er en flytbar enhed, der kan skabe store kulturelle oplevelser for kommunens indbyggere i alle tænkelige og meningsfyldte rammer. Og det er lige præcis det vi i Aabenraa Live som et netværks- og genrespillested kan opfylde.

Læs mere om ordningen netværk- og genrespillested her:

https://slks.dk/ngs

Om ungeinitiativet ‘BARS’

BARS er et tiltag fra Aabenraa Live, der skal styrke ungemiljøet i Aabenraa gennem musikken. Som frivillig (ml. 16-30 år) er du med til at bestemme, hvilke artister der skal spille i Aabenraa, og er med til at booke og koordinere koncerterne. Projektet er støttet af Tuborg Fondet.

Du kan melde dig som frivillig på: 

https://bars.nu