7kh6096bg744xo1wtoixsbq7p80ca3
Skip to main content

Som nedfrosne jætter, der bryder ud af deres årelange dvale, rejser den melodiske metals giganter MERCENARY sig atter fra den nordjyske muld og afbryder deres årelange slummer for at udbrede deres hårdtslående metalhymner og deres særegne form for nordisk melankoli og melodi.

Mercenary har siden de debuterede internationalt med pladen “Everblack” i 2002 turneret Europa tyndt med supportturnéer for bands som Megadeth, King Diamond, Dark Tranquility og Nevermore samt optrådt på en lang række festivaler som Wacken Open Air, Roskilde Festival og Progpower USA, og bandet har gennem deres energiske og velspillede livefremførelser af deres let genkendelige genreblanding af melodi, melankoli, metallisk smadder, atmosfæriske keyboardflader og himmelstræbende guitarsoloer i verdensklasse tilkæmpet sig et globalt og loyalt følge.

Siden bandet udgav deres syvende plade “Through Our Darkest Days” i 2013, har Mercenary kun turneret sparsomt med blandt andet en turné som hovednavn rundt på Europas klubscener og en række koncerter som hovednavn i Japan, hvorefter bandet har afsondret sig i Nordjyllands mørkeste afkrog for at destilleret det danske efterårs særlige melankoli og kombineret det med et aggressivt og tungt udtryk, som vil være at finde på det nye album ”Soundtrack For The End Of Times”, der udkom i efteråret 2023.

På livefronten præsenterede bandet i 2020 både en opdateret lineup med ny trommeslager samt nyt materiale fra det kommende album og høstede særdeles positive anmeldelser fra bl.a. Gaffa (5/6) Heavymetal.dk (9/10) og Devilution. Siden har de spillet anmelderroste koncerter på både Copenhagen Metal Fest, Aalborg Metal Festival og senest Grim X Musikhuset i Aarhus.

NAKKEKNAEKKER har på ganske kort tid slået sig fast som et af de mest hypede navne på den danske metalscene, og når man oplever bandets eksplosive liveshow er det åbenlyst hvorfor de har taget den med storm, uden at udgive én eneste sang.

NAKKEKNAEKKER, bestående af Christoffer Kofoed (Vokal), Sebastian Knoblauch (Bas), Anton Hajn Bregendorf (Trommer), Joakim Kaspersen (Guitar) og Johan Lundvig (Guitar), trækker old-school dødsmetal igennem et moderne, ungdomsdrevet filter, og resultatet er et aggressivt og energisk sonisk angreb, hvor der både kan trækkes tråde til de gamle dødsmetal-legender såvel som moderne hardcore.

Trods medlemmernes unge alder har bandet allerede spillet et utal af shows i Danmark, turneret med henholdsvis BAEST og HateSphere samt spillet på store europæiske festivaler som Roskilde Festival (DK), Sweden Rock Festival (SE), Tuska Festival (FI), Bloodstock Festival (UK) m.m., og der er ingen tvivl om at dette bare er starten. 2024 står allerede på Inferno Festival (NO), Dynamo Metal Fest (NL), Copenhell (DK), og mange flere. NAKKEKNAEKKER har bevist at de er kommet for at blive.

Et stærkt hold bestående af TBA Music i Danmark, IAG i Nordamerika og Napalm Events i resten af verden håndterer booking. Bandet har også indgået et stort samarbejde med et af de største pladeselskaber i metal-verdenen, så 2024 kommer til at stå på bandets længe ventede debutalbum.