7kh6096bg744xo1wtoixsbq7p80ca3
Skip to main content

Den amerikanske sangerinde Amy Helm har en stemme med tusind nuancer, drejninger, stigninger og intentioner. Den svæver, flår, beder, fejrer, guider, helbreder, underviser, og frem for alt får Amy Helms stemme dig til at føle. Hendes egen emotion muliggør og opfordrer til, at låg og lag tages af dine egne, mens du lytter til hende på en optagelse eller under en optræden. Dette alene ville være nok, men Helm har været meget mere end en sanger i lang tid. Efter årtier med at øve og perfektionere sine kunster har Helm formet sig selv til en unik kraft, personlighed og kvinde i musikkens verden – og den meget bredere verden af alle, der elsker musik.

Amy Helms tidlige dage i ensembler og læring fra mange kunstnere har fostret to store styrker i hende: hendes evner som performer og hendes kraft som samarbejdspartner og lærer. De blandede talenter i hendes band Ollabelle, baseret i New York City og dannet i 2001, viser, hvor bred og dyb Helms musikalske viden og evner strækker sig.

Amys første soloudgivelser, “Didn’t It Rain” (2015) og “This Too Shall Light” (2018), udgør et diptykon, der viser to perspektiver af en bemærkelsesværdig kvinde og hvad hun kan udrette. Hendes seneste udgivelse, “What The Flood Leaves Behind” (2021), kombinerer styrker, der er fostret i Helm i Hudson Valley, og af musikere, hun har kendt og optrådt med i årtier, med hendes stadig mere imponerende skrivning og sang.

Fang hende, når du kan, fordi Amy Helm er i konstant bevægelse i disse dage. Hun skriver og indspiller nye sange, er igen på vejene, organiserer den årlige Dirt Farmer-musikfestival og kuraterer på Levon Helm Studios en månedlig serie af Midnight Rambles. Hun er en kvinde med tilsyneladende uendelig energi og passion. Når man spørger hende, hvad hun ønsker fra sin karriere nu, svarer Helm: “Jeg ønsker det, som jeg tror, ??hver kunstner ønsker dybt nede, fortsat kreativt udtryk som den ultimative frihed. At holde fast i det, fordi det er vores kald og vores fødselsret.”