7kh6096bg744xo1wtoixsbq7p80ca3
Skip to main content
  • ORM / Offernat
    / Blodmåne

  • Dato | 3. oktober 2024 kl. 19:30
  • Spillested | Black Box (Sønderjyllandshallen)
  • Genre | Metal, Black Metal
  • Billettype | Ståplads
  • Forsalg/dørpris | 225/270 kr,-

I efteråret 2024 vender ORM tilbage til de danske landeveje for endnu engang at udforske og udfordre Danmarks unikke spillesteder med deres anmelderroste progressive black metal. Alle er inviterede til starten på denne nye æra i ORMs historie. 

ORMs popularitet i det danske metalmiljø kan ikke tages fejl af, og deres tidligere udgivelser, albummet ‘Ir’ fra 2019 og EP’en ’Mit Blod’ fra 2020, er blevet skamrost af anmeldere fra blandt andet Politiken, Information og GAFFA. Musikalsk bliver man blæst omkuld af ORMs omskiftelige og dragende univers, hvor mytiske fortællinger om menneske og natur går i symbiose med storslået, melodisk og samtidigt rå og direkte black metal.

Når ORM spiller live, får de danske fans mulighed for at opleve bandets tårnhøje ambitioner og uhørte grad af musikalsk kompromisløshed – hvilket de blandt andet demonstrerede på deres danmarksturné i 2022, og senest til en komplet udsolgt koncert i Koncertsalen i DR Koncerthuset, hvor de skabte en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. Med sig bragte de bl.a. deres seneste dobbeltalbum ’Intet • Altet’, som har modtaget stor ros fra musikanmeldere hele vejen rundt og hele seks stjerner fra GAFFA.

Nu er bandet klar til at ramme landevejene endnu en gang, og påbegynde den næste æra af ORM:

Efter Koncertsalen er vi ivrige efter at komme ud i landet på nogle mere intime & traditionelle venues, og vende lidt tilbage til vores rødder. Vi inviterer alle publikummer til en aften fyldt med vildskab, sørgmodighed, fordybelse og forandring, og muligheden for at få et indblik i næste kapitel af ORM.


I den nye duokonstellation bestående af Anders Bork (Vokal, Guitar, Bas) og Jonas Bangstrup (Vokal, Trommer, Bas), begiver Offernat sig ud i nyt terræn på deres anden fuldlængde udgivelse, Where Nothing Grows.

Where Nothing Grows udkommer gennem Indisciplinarian d. 29. marts, 2024, og viser de to medlemmer mere involveret i postproduktionen med større fokus på detaljer og harmoniske lag. Pladen blev indspillet i Full Moon

Studio i september 2023, og mixet i de efterfølgende måneder af Simon Sonne Andersen (Orm) og Offernat. I december 2023 blev den mastereret af Brad Boatight i AudioSiege.

På Where Nothing Grows viser Offernat også en stor udvikling i lyd og sangskrivning. Mens der holdes fast i lange, gennemkomponerede sangstrukturer, trækkes der på en række inspirationer fra doom-, sludge, og black metal, som alle mødes og skærer dybere ind til kernen af musikken. Som resultat har Where Nothing Grows en mere fokuseret tilgang til sangskrivning, og inviterer lytteren ud på en uforudsigelig rejse gennem kaotiske overgange, knusende aggression og hidtil uhørte emotionelle dybder.

Som to mennesker, der lever i en hurtigt forandrende verden, er det for Offernat hverdag at håndtere svære følelser. Med en ofte total fremmedgørelse fra en verden domineret af rige, hvide mænd, er det at være menneske ofte akkompagneret af følelser som vrede, melankoli og desperation. Ved at forfølge et ærligt udtryk, bliver disse følelser navigeret i et forsøg på at gøre dem til musik. Knyttet til Where Nothing Grows er derfor også en nyfunden, personlig ærlighed, der ikke kun viser udvikling som sangskrivere og musikere, men også som mennesker.

Ved at udforske disse personlige aspekter, er det forhåbningen, at lytteren vil fordybe sig i lytteroplevelsen og samtidigt tage noget med sig derfra. Ved at dele svære følelser med hinanden kan der nemlig etableres bånd mellem artist og lytter der udviser forståelse og accept. Som fans og lyttere af musik er Offernat selv indforstået med dette gensidigt givende forhold mellem artist og lytter. Where Nothing Grows er deres bidrag til at skabe et rum, hvor følelser trygt kan udtrykkes og til at etablere et fællesskab, som i sandhed er inkluderende for alle, som elsker de mere ekstreme dele af metalgenren.