Skip to main content

Lucie Hendry er en harpenist fra det nordøstlige Skotland, der i øjeblikket arbejder mellem Danmark og Storbritannien. Lucie blev forelsket i skotsk folkemusik i en tidlig alder, og dette gav hendes arbejde en solid grund, hvorfra det fortsætter med at udvikle sig. I de senere år har Lucie udforsket grænserne for sit instrument, indvævet andre musikalske påvirkninger og stilarter i sit arbejde og udforsket forskellige instrumentkonstellationer. I løbet af denne tid har hun opbygget sit ry i folkemusikscenen og turneret både i Storbritannien og på det europæiske fastland.

Efter udgivelsen af en EP, “Dawn Chorus”, og et album, “Still the Night” (2020), af hendes skotske violin- og harpeduo, Aves o’ May, blev Lucie udvalgt som finalist til BBC Radio Scotland Young Traditional Musician of the Year i 2021. I 2022 deltog Lucie i det miljøfokuserede musikudvekslingsprogram, Making Tracks (UK), hvor hun samarbejdede med syv andre musikere fra hele verden under en månedlang ophold og turné. Samme år udgav hun selv sin første nodebog for harpe, “Hygge Tunes”, og medvirkede også på det meget ventede julealbum, “Come Behold: Christmas Collaborations” af det skotske band Celtic Worship.

Lucie Hendrys debutalbum, “Land of Eden” (juni 2023), viser harpen i et nyt lys, mens hun fletter sine skotske folkemusikrødder sammen med påvirkninger fra den nordiske jazzscene og andre steder. Lucies tid i Danmark har dybt påvirket hendes arbejde og musikalske retning. Resultatet er et debutalbum med original musik, der emmer af musikalsk nysgerrighed samtidig med at respektere rødderne, hvorfra hendes musik er vokset. På “Land of Eden” er hun ledsaget af to danske jazzmusikere, Dennis Iversen (elguitar) og Christoffer Skovhus (trommer).

Lucies vedvarende værdsættelse af naturen og miljøet – indpodet i hende som et resultat af hendes opvækst på den skotske landet – fortsætter med at præge hendes musik. Ligesom mange i hendes generation har Lucie allerede oplevet betydelige miljøændringer siden hendes barndom, og dette driver hendes interesse for miljømæssig bæredygtighed og tvinger hende til at bruge sin musik som en platform for at inspirere forandring. Som en del af Making Tracks rejste hun mellem Danmark og Storbritannien med tog, mens hendes kommende album, “Land of Eden,” forestiller sig en fremtid, hvor mennesker har genopdaget, hvordan de kan leve i balance med deres miljø.

Oplev Lucie Hendry til en hyggelig aften med god musik på Damms Gård