Skip to main content

Med udgangspunkt i familiechatten, graviditetstesten og en tur i Føtex skriver iomfro sange om klimaangst, karriereplaner og kærlighedskvaler. Om familiefødselsdage, medicinske aborter og forelskelse. Om mennesker med ord i ryggen og vrede i kæben, der har brug for at trække vejret, før de kan vende sig mod verden.

Med sine sange stiller iomfro en poetisk generations diagnose om at være alvorligt følsom og tage følsomheden alvorligt. Om at have viljen til at løse klimakrisen, men samtidig frygte den. Om at være hovedkulds forelsket, men at være bange for at give sig hen. Om at have styrken til at få en abort, men være usikker på egen krop.

iomfro trækker både på hiphop beatet, lejrbålsguitaren, 80’er synths og dansable baslinjer. Det hele blandes sammen til et nærværende pop univers, hvor hendes karakteristiske stemme bevæger sig blidt hen over de eftertænksomme melodier. Siden udgivelsen af debut ep’en ‘føler for meget’ har iomfro markeret sig som en sangskriver og performer med poppoetisk nærvær. Bag de underfundige tekster og ørehængende melodier står 26-årige Alma Kjær Agergaard. Hun synger om at føle for meget og føle, at andre siger én for lidt. iomfro skriver sig direkte ind i generation z og sætter ord på relaterbare emner – alt sammen pakket ind i et iscenesat uperfekt og bevidst tilfældigt udtryk.

Om iomfro

iomfros karakteristiske vokal og sangskrivning så første gang dagens lys, da hun udgav første track fra single- trilogien føler for meget I i 2021 – en EP, der høstede stor ros fra bl.a. Politiken, Soundvenue, GAFFA og Heartbeats.

Hun afsluttede i efteråret 2022 sin anden single- trilogi føler for meget II med den eftertænksomme ballade ”9 år”– en reflektion over ’First World problems’ og en lidt for lykkelig barndom med referencer til Sylvia Plaths mesterværk Glasklokken. iomfro var i den forbindelse i Kulturen på P1, gæstede Kunsthal Charlottenborg med en performance og talk om musikvideoæstetik og blev nr. 1 på P3’s Upcomingliste.

I 2022 turnerede iomfro også landet rundt, bl.a. som support for både HUGORM og PATINA. I foråret 2023 udgav iomfro singlen ”Weekend”, som bl.a. blev rost af Politikens musikredaktør Simon Lund og er i fast rotation på P6 Beat. I forbindelse med udgivelsen gav iomfro interview på P3.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med iomfro, så er hun en stor anbefaling herfra! Oplev iomfro live, når hun gæster NygadeHuset 25. januar 2024.